Po troch druhých miestach Sagan konečne zvíťazil

14.05.2015 Celý región

Avila Beach 14. mája (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral stredajšiu 4. etapu pretekov Okolo Kalifornie. Po troch druhých miestach sa jazdec tímu Tinkoff - Saxo konečne dočkal triumfu a pripísal si na konto celkovo dvanásty etapový vavrín na podujatí.

Sagan mal najrýchlejšie nohy počas 172,2-kilometrového úseku z Pismo Beach do Avila Beach. V šprinte do mierneho kopca nedal súperom šancu, za ním skončili Holanďan Wouter Wippert i Brit Mark Cavendish, víťaz prvých dvoch etáp. V celkovom poradí je Sagan na 2. mieste s 22-sekundovou stratou za Lotyšom Tomsom Skujinšom.

"Veľmi sa teším z tohto víťazstva a chcem sa poďakovať mojim spolujazdcom, ktorí odviedli výbornú prácu. Toto víťazstvo chcem venovať Maciejovi Bodnarovi, ktorý včera škaredo spadol a musel cestovať domov. Pred poslednou zákrutou ma dostali spolujazdci na čelo balíka a Mark Cavendish bol vtedy za mnou. Asi som preletel cez tú zákrutu lepšie. Odtiaľ som mohol už len šprintovať," sprostredkoval TASR Saganove slová jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Saganov výkon vyzdvihol aj športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Tristan Hoffman. "Peter si zaslúžil víťazstvo po toľkých druhých miestach. Nechali sme ostatné tímy pracovať, pretože nám vypadli dvaja pretekári a ostatných sme potrebovali udržať pre záverečné kilometre. A tam bol Peter najrýchlejší. Tvrdo pracoval celý týždeň a rovnako celý tím od začiatku pretekov. Je v dobrej kondícii, ale chýbalo mu trošku šťastia, aby vybojoval etapový triumf. Technické finále mu veľmi sedelo kvôli jeho jazdeckým zručnostiam. Dnes nás čaká náročný deň. Uvidíme, ako sa k tomu postavia ostatné tímy. Možno je to ďalší deň pre únik, ale my sa budeme snažiť, aby sme to udržali pohromade, pretože Peter je našou najlepšou možnosťou na víťazstvo," citoval jeho slová portál cycling.info.sk.

Druhý slovenský zástupca v pelotóne Martin Velits obsadil vo 4. etape 112. priečku so stratou 51 sekúnd, v priebežnom poradí mu patrí 125. pozícia.

Výsledky - 4. etapa Okolo Kalifornie (Pismo Beach - Avila Beach, 172,2 km):
1. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) 4:06:56 h, 2. Wouter Wippert (Hol./Drapac), 3. Mark Cavendish (V. Brit./Etixx - Quick-Step), 4. Sebastian Haedo (Arg./Jamis - Hagens Berman), 5. Tyler Farrar (USA/MTN - Qhubeka) všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 112. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +51 s

Poradie po 4. etape: 1. Toms Skujinš (Lot./Hincapie Racing Team) 18:10:57 h, 2. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo) +22 s, 3. Rob Britton (Kan./Team SmartStop) +43, 4. Julian Alaphilippe (Fr./Etixx - Quick-Step) +44, 5. Jaramillo Diez (Kol./Jamis - Hagens Berman) +44, ... 125. Martin VELITS (SR/Etixx - Quick-Step) +28:49 min.
 

Vyberte región